Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Tips om online werken efficiënter te maken? Hartstikke fijn, maar daar hebben we het nu niet over. Wij willen online werken vooral leuker maken, leuker zelfs dan het live-gesprek bij de koffieautomaat. Omdat we 2021 graag positief willen afsluiten delen we een aantal tips om werken via MS Teams, Zoom of een ander videocall-platform veel aantrekkelijker te maken.

1

Communiceer alleen met gifjes

Je hebt ze vast wel eens gebruikt, de gifjes in WhatsApp of Teams. Leuk, maar het kan altijd gekker. Waarom zou je niet een hele dag communiceren met gifjes? Niet te volgen? Moet jij eens opletten! Een uitdaging ga je toch niet zomaar uit de weg? (Doe dit niet op maandag, dan zijn collega’s vaak nog niet te porren voor ongein. Of juist wel natuurlijk)

 

2

Wissel van outfit

Heb jij bepaalde collega’s vaker op een dag nodig? En bel je ze dus zomaar een keer of vijf? Check eens of ze eigenlijk wel een beetje opletten. Wissel iedere keer dat je belt van bovenkleding. Wie het na vijf keer nog niet doorheeft moet de eerstvolgende keer op kantoor trakteren.
3

Meeraden in de meeting

Je kent het vast wel… tijdens een online meeting zakt je aandacht een beetje weg. Je probeert een gaap te onderdrukken en rechtop te blijven zitten. Logischerwijs lukt dat niet altijd even goed. Gelukkig hebben wij de perfecte tip om de aandacht wél vast te houden. De spreker bedenkt voordat hij of zij begint met praten een ‘codewoord’. Een opvallend woord dat niet iedere meeting voorbijkomt, denk bijvoorbeeld aan ‘straktrekfilter’ of ‘muurligger’. De kunst voor de spreker is natuurlijk om er meer gekke woorden in te fietsen. Aan het eind van de meeting mag iedereen een poging doen om het woord te raden. Wie na een paar weken/maanden de meeste punten heeft krijgt taart. Van de baas.
4

Verhaal doorvertellen

Soms moet je, ook bij videobellen, even tijd maken voor elkaars verhalen uit het weekend. Start op maandag met een (fictie)verhaal over je weekend en vertel het via Teams aan één van je collega’s. Diegene vertelt het verhaal op dinsdag door aan een volgende collega. En je snapt het al… die vertelt het weer door aan een andere teamgenoot. Check wat er op vrijdag (tijdens de online borrel) nog van het verhaal over is én wat erbij verzonnen is. Lachen gegarandeerd!

 

5

Installeer een stemvervormer

Alleen voor tech-nerds? Nee hoor, wie een beetje handig is kan een simpele stemvervormer op z’n computer installeren. Toch grappig als je ineens je collega belt met een stem van een drugsbaron of een 6-jarig meisje.
6

1 minute dance break

Leuk voor op kantoor, maar waarom niet online? Merk je dat collega’s tijdens een vergadering al over hun vrije tijd aan het dromen zijn? Gooi Spotify aan en zet een van je favoriete nummers op. Volume op maximaal, een minuutje dansen en iedereen kan er weer even tegenaan. Perfect voor het einde van een meeting. (Alleen wat tikken met je voet telt niet, je moet er wel voor gaan).

 

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren. Heb jij nog leuke tips voor onze online meetingen? Laat het vooral weten!

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.