Méér dan een kookboek

Fijnproeven in Nederland

Een uniek kookboek, dat op fraaie wijze 35 sterrenrestaurants en hun chef-koks portretteert. Zinnenprikkelende eyecandy voor de ‘smaakpupillen’, met als bonus een meer dan welkome bijdrage voor de Voedselbank.

Haute cuisine, avant la lettre

Lezen, kijken, koken, eten

Culinair, visueel en inhoudelijk, Fijnproeven in Nederland biedt het beste van verschillende werelden. In een 230 pagina’s tellend hardcoverboek vertellen we 35 verhalen over de top van de Nederlandse haute cuisine. Ondersteund met prachtige beelden van de restaurants, de chefs en uiteraard de gerechten.

Allesbepalende details

In de  top gaat het om details. Bereidingswijze, ingrediënten, gastvrijheid en presentatie zijn bepalend voor culinair succes. Voor het maken van een boek geldt hetzelfde. Neem alleen al de fotografie. Samen met fotograaf Johan Visschedijk kozen we als thema ‘pure stardom’: chef-koks geportretteerd als filmster, in een pop up-studio op locatie. Overigens: als je thuis één van de gerechten uit het boek bereidt, lever je zonder meer een Oscarwaardige prestatie.

Opbrengst voor de voedselbank

Fijnproeven in Nederland ontwikkelden en initieerden we met als achterliggende gedachte een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk doel. Dankzij het  boek konden we 25.600 euro overmaken naar de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Eerder genereerden we met de regionale variant Fijnproeven in Twente al ruim 22.000 euro voor hetzelfde goede doel.

Geschenk op sterrenniveau

Het bedenken van een relatiegeschenk met een blijvend karakter is niet eenvoudig. Herkenbaar? Ook daarin wisten we met Fijnproeven in Nederland te voorzien. ING en Bavaria, maar ook diverse mkb-bedrijven kozen het boek als (kerst)cadeau. In veel gevallen viel daarbij de keuze op een gepersonaliseerde omslag.

Anderhalf jaar bereidingstijd

Niet alleen het eindresultaat en de opbrengst voor het goede doel maakten ons blij; het hele project was enerverend. Alle restaurants die we bezochten deden mee; een 100% score! De totstandkoming vergde anderhalf jaar. Een proces dat ons enorm veel energie gaf en dat is precies de reden waarom wij heel graag dit soort maatschappelijke projecten oppakken. Niet alleen een goed doel blij, wijzelf ook!