Een jubileumboek volgens beproefd recept

Bakkerij Nollen

Honderd jaar Bakkerij Nollen. Voor deze ambachtelijke bakker reden om ons te vragen een jubileumboek te maken. De titel: Goed gebakken.

Hardcover boek

De smaak van pure ambacht

Bakkerij Nollen is een ambachtelijke bakker. Het hardcover jubileumboek straalt uit waar Nollen voor staat: de smaak van pure ambacht. Een bewaardocument voor medewerkers en relaties, maar ook te koop voor klanten en thuisbakkers.

Bewaardocument

We ontwikkelden een concept op basis van drie pijlers: historie, verhalen van medewerkers en recepten waarmee de lezer thuis ‘aan de bak’ kan. Het resultaat is een lezenswaardig bewaarboek, smaakvol vormgegeven en met foto’s die het water in de mond doen lopen. Een boek voor op de koffietafel, mét iets lekkers erbij.

Uitdaging

De realisatie van dit jubileumboek was een behoorlijke uitdaging. Toen de beslissing viel bleek er maar een krappe vier maanden tijd te zijn voordat het boek klaar moest zijn voor druk. Ook wij moesten dus vol ‘aan de bak’. Met vormgeving, fotografie, research, interviews en het redigeren van recepten. Het resultaat: een boek om je vingers bij af te likken. Met recht ‘goed gebakken’.

Medewerkers

Bakkerij Nollen heeft veel aandacht voor de medewerkers. Twintig van hen kregen de ruimte om in het boek hun verhaal te doen. Van bakker tot inpakker en van chocolatier tot chauffeur. Het leverde mooie, persoonlijke interviews op.

Jubileumkrant

Het jubileumboek smaakte voor Nollen naar meer: er kwam een vervolg in de vorm van een jubileumkrant. Met daarin onder meer de bedrijfshistorie, een winactie en jubileumaanbiedingen. De krant wordt onder klanten verspreid via de Nollen-filialen.

Tijdloos document