Gepersonaliseerd bewonerstijdschrift

Aveleijn

Aveleijn is een krachtige en vooruitstrevende organisatie die zorg draagt voor mensen met een beperking. De cliënt staat centraal en iedereen telt mee. Die gedachte stond aan de basis van het bewonerstijdschrift.

Alle zintuigen open

Eigen blad als stimulans

Een bewonerstijdschrift dat activeert en alle zintuigen prikkelt, op papier én digitaal. Met leuke vaste rubrieken, verhalen over hobby’s, oproepen die aanzetten tot actie en spelletjes. Een deel van de doelgroep is niet of nauwelijks geletterd; het samen met een familielid lezen van het blad is daarom een leuke en nuttige gezamenlijke tijdsbesteding. De online versie is niet alleen verrijkt met video’s, maar beschikt ook over een vertelmodule.

Interactie met de lezer

Aveleijn betrekt de lezers nadrukkelijk bij de totstandkoming van het blad door te vragen wat ze wel of niet leuk vinden en wat ze wel of niet begrijpen. Zo noemen we het blad een ‘tijdschrift’ omdat cliënten dat woord beter begrijpen dan ‘magazine’. Voor elke editie maken we een drietal covers waaruit steeds andere cliënten de voorpagina mogen kiezen.

Online magazine Aveleijn

Cover met eigen naam

Iedere cliënt van Aveleijn ontvangt het blad met op de cover zijn of haar eigen naam. Er valt echt een ‘cadeautje’ in de brievenbus en elke pagina die ze openslaan is een klein feestje. De cliënt blijmaken, dat is de gedachte die is doorgevoerd in zowel vormgeving als inhoud. Voor elke editie wordt de invulling besproken en zorgen we samen met Aveleijn voor alweer een top-uitgave.

Bijzondere uitvoering voor een bijzondere doelgroep

Elk nummer van het bewonerstijdschrift bevat een extraatje. Denk aan geurinkt, stickers of een speciale druktechniek. Om ook te voldoen aan de functie ‘ontspanning en vermaak’, is elke editie  voorzien van een spelletje en iets om te knutselen. Zo was het al mogelijk om met het magazine ganzenbord of memory te spelen of samen een kleurwerkje te doen.