Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Bakkerij Nollen viert in 2021 het 100-jarig jubileum. Een mijlpaal die het snelgroeiende bedrijf zelfs het predicaat Hofleverancier opleverde. De bedrijfshistorie werd vastgelegd in een jubileumboek, gerealiseerd door Geen Blad voor de Mond. Vincent Nollen vertelt in onderstaande blog meer over de realisatie van het jubileumboek Bakkerij Nollen.

Het begon met mijn grootvader Theo Nollen senior. Die werkte bij de grenswacht, maar had een droom: een eigen bakkerij. Die opende hij in 1921 aan de Goorsestraat in Hengevelde, van zijn spaargeld. Die winkel bestaat nog steeds en ook onze centrale bakkerij zit in Hengevelde. Daar werken we nog net zo ambachtelijk als in de tijd van mijn opa. Wel is het aantal winkels fors uitgebreid, verspreid door Oost-Nederland hebben we er inmiddels zestien en dat worden er nog meer.

Tijdloos document
We wilden ons bedrijfsverhaal heel graag vastleggen in een tijdloos document. Geen vluchtig magazine met felicitaties van leveranciers, maar iets van blijvende waarde. Met daarin niet alleen aandacht voor de geschiedenis van ons bedrijf, maar ook voor het heden, voor de mensen die het dagelijks doen en voor de toekomst. En uiteraard met heerlijke recepten. Van onze familie en medewerkers, maar ook van persoonlijkheden als broodartiest Hans Som en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven.

In korte tijd
We kwamen best laat op het idee voor een jubileumboek, het was al bijna zomervakantie. Maar we hadden wel te maken met een vaste datum in november waarop we officieel ons jubileum vierden. Er moest dus in hele korte tijd heel veel gebeuren. Een concept bedenken, teksten schrijven, foto’s laten maken… Of neem het uitwerken van de recepten. Als bakker heb je die wel in je hoofd zitten, maar het op papier krijgen is nog best een klus. De recepten moeten namelijk begrijpelijk zijn voor de mensen thuis én niet onbelangrijk: het resultaat moet in jouw keuken net zo goed kunnen zijn als bij ons in de bakkerij.

Intensief proces
Geen Blad voor de Mond bleek onze perfecte partner voor het maken van een jubileumboek. Creatieve meedenkers, die ook de regie strak in handen houden. Wel zo prettig. En met het eindresultaat zijn we meer dan tevreden. ‘Goed gebakken’ is een geweldig jubileumboek geworden, een traktatie voor het oog én voor de smaakpapillen voor wie zelf ‘aan de bak’ gaat. In mijn boekenkast én in onze familiehistorie krijgt-ie in elk geval een ereplaats. En mocht je na het lezen van deze blog nieuwsgierig zijn geworden… je vindt ons boek ‘Goed gebakken’ in onze winkels.

Vincent Nollen

Eigenaar Bakkerij Nollen

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.