Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Voor velen is ze ‘die Oldenzaalse dame van Insta’, we hebben het natuurlijk over Debby van der Zande. Ze klopte bij ons aan om een kookboek te maken en samen hebben we een bijzonder concept ontwikkeld! Ook voor Geen Blad voor de Mond is het een mooi voorbeeld van een vernieuwend concept.

Kookboek Deb’s Kökkn: geen hardcover

Een kookboek voor “Deb’s Kökkn – oalerwets kokk’n” moet geen standaard kookboek worden. “Ik ben toch ook geen chef-kok”, aldus Debby. Nee, dus werd de uitvoering een ringbandmap met losse vellen. Zo kun je elke pagina uit de map halen om te gebruiken en later andere gerechten nog toevoegen. Alle pagina’s zijn aan beide kanten gelamineerd. “Belangrijk, want tijdens het eten krijg je ook te maken met spetters en dan wil je je receptenpagina niet meteen vies hebben. Dankzij het laminaat kun je de spetters makkelijk afnemen.”

Wereldprimeur: Kookboek mbv AI

Alle recepten van Debby zijn voorzien van een QR-code die verwijst naar Debby’s Instagrampagina, waar je het betreffende filmpje kunt zien waarin zij het gerecht bereidt. En dat is niet alles, want met behulp van AI hebben we elk gerecht laten ‘renderen’. Vanuit Geen Blad voor de Mond hebben we de kunstmatige intelligentiesoftware gevraagd om een gerecht te maken met de ingrediënten uit Debby’s recepten. Et voilà! Zo staan er in het kookboek ook prachtige culinair ogende uitvoeringen van haar recepten. Voor zover we weten, is dit de wereldprimeur en dus het eerste kookboek dat met hulp van AI is gerealiseerd.

Voorbestelling

Later deze zomer wordt het boek uitgeleverd, maar het is nu al mogelijk om het vooraf te bestellen. Debby heeft hierover uitleg gegeven op haar Insta. Het boek is te bestellen via haar eigen verkoopsite.

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.