Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Bij Geen Blad voor de Mond zijn we trots op wat we maken. En dat delen we graag. Bijvoorbeeld met ‘het artikel van de maand’ en ‘het ontwerp van de maand’. Deze keer laten we je graag de verschillende versies van het waardenboek ‘Je bent het waard’ van zorgorganisatie Aveleijn zien. De pocketvariant kwam vorige maand opnieuw uit. 

‘Je bent het waard’


Bijdragen aan een betekenisvol leven voor mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Dat is het doel van zorgorganisatie Aveleijn. Maar hoe doe je dat in complexe situaties? Hoe ga je om met dilemma’s? Hoe verleen je te allen tijde de beste zorg? Dat staat beschreven in het waardenboek ‘Je bent het waard’.

Voor Aveleijn hebben we een fantastisch waardenboek mogen maken. Het boek bevat door ons gemaakte tekeningen die de verhalen over waarden, normen en de cultuur van Aveleijn verder versterken. Het boek begint met een verhaal (in romanvorm) waarin je praktijkvoorbeelden leest. Aan deze roman hebben we een extra dimensie toegevoegd. Achter de teksten zitten namelijk ‘verborgen’ kaders met theoretische onderbouwing van de betreffende situatie.

waardenboek-Aveleijn

Pocketformaat
Het boek werd bijzonder geliefd binnen én buiten de organisatie. Daarom besloot Aveleijn ons vorig jaar nog een opdracht te geven. De zorgorganisatie wilde graag een beknoptere versie van ‘Je bent het waard’. Want tijdens een vergadering een boek van meer dan 100 pagina’s doorlezen is niet zo handig. Er ontstond een pocketvariant. Zowel in A5 als in A6-formaat. Handig om in je tas of broekzak te stoppen én er op elk geschikt moment bij te pakken. In juli 2021 verscheen de tweede druk van het pocketboek.

Je-bent-het-waard-Aveleijn

Uitklapkaart
Het pocketboekje bevat de missie en kernwaarden van Aveleijn. Het bevat hoofdstukken als ‘waar staan we voor’ en ‘voor wie zijn we er’. Ook in het pocketboekje komen de tekeningen van Geen Blad voor de Mond terug. Achterin het boekje is een uitklapkaart te vinden die duidelijk weergeeft hoe zorgmedewerkers het leven van hun cliënten betekenisvol proberen te maken. Ideaal voor zowel medewerkers als partners (zoals bijvoorbeeld mantelzorgers) van Aveleijn!

Uitklapkaart-Aveleijn

Ook een gaaf ontwerp voor jouw bedrijf of organisatie? Of weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op. 

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.