Skip to main content
WinkelwagenClose Cart

Volgende week verschijnt het magazine ‘Oorlogskind in Oldenzaal’, waarin alle inwoners van Oldenzaal en omstreken worden meegezogen in het dagelijkse leven dat je in Twente zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ingrijpende verhalen, met ontroerende anekdotes, die je een brok in de keel bezorgen. En die een parallel vormen met de huidige oorlog die woedt in ons land.

We zijn intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van het magazine over WOII en kennen de verhalen inmiddels uit ons hoofd. Hoe samenwerking, hoop en doorzettingsvermogen gecombineerd moesten worden met lef en eergevoel – om uiteindelijk de bevrijding te kunnen vieren.

Voedselbonnen
De oorlogsverhalen uit het magazine vormen een parallel met de huidige situatie waarin we leven. We zijn als land, sterker nog nagenoeg de hele wereld, opnieuw bezet door een buitenlandse indringer die ons in z’n greep heeft. Wederom is er verdeeldheid en weten we ons geen raad hoe we ons moeten opstellen, soms nog naïef denkend dat het allemaal wel meevalt, terwijl een van onze klanten uit Noord-Brabant al aangaf te hopen dat de voedselbonnen weer in leven worden geroepen – vanwege de schaarste en oneerlijke verdeling die nu plaatsvindt door het hamsteren. Lege schappen en lege winkelstraten vormen het straatbeeld. En wat nog veel erger is: we kunnen veel van onze dierbaren geen knuffel geven. Is het een ‘wake-up call’ van moeder natuur, die ons doet beseffen wat nu echt belangrijk is?

Het verzet
Hoe dan ook,  op dit moment kunnen we alle kanten op redeneren. Ook over hoe lang corona ons nog in de houdgreep houdt. Elkaar helpen, hoop houden en discipline tonen is in elk geval iets dat we van elkaar mogen verwachten. Flatten the curve en wees er voor je medemens die in de risicocategorie valt. Wees dankbaar voor de discipline, het lef en eergevoel van al het verzorgend personeel dat gewoon doorwerkt. En laten we proberen om BV Nederland overeind te houden, door elkaar handel te gunnen daar waar het nog kan – spaarcenten leveren toch niks op en op deze manier laten we de economie (wellicht op een iets lager pitje) samen nog doordraaien. Ook dat is een vorm van ‘verzet’ tegen de ‘bezetter’ die ons in de greep houdt. Laten we vanuit ‘hoop’ regeren en aantonen dat we elkaar liefhebben.

Hoezee Hoezee Hoezee

Corona neemt geen blad voor de mond
Het opvolgen van de adviezen van het RIVM zien wij als een voldongen feit om bij te dragen aan het terugdringen van het Covid-19 virus. Dat betekent vanzelfsprekend dat ook onze medewerkers vanuit huis werken om fysiek contact te vermijden. Wel blijven we ‘gewoon’ bereikbaar. Sowieso per e-mail maar ook telefonisch. Ook onze dienstverlening zullen we voortzetten, dus schroom niet ons te contacten. Sterker nog, als oer-Hollands bedrijf zien we het als een plicht om ons steentje bij te dragen zodat de Nederlandse economie draaiende blijft. Laten we ondanks de bizarre situatie, daar samen voor zorgen. Dat gezondheid daarbij boven alles staat, vormt geen discussie.

Laten we ondanks de bizarre situatie, daar samen voor zorgen. Echter gezondheid gaat boven alles, dat vergt geen discussie.

Alle geplande fysieke externe afspraken en de afspraken op ons kantoor vinden vanaf heden geen doorgang. Gelukkig kunnen we met veel digitale communicatie-oplossingen nog wel in contact met elkaar blijven en daarin denken we graag mee met onze klanten, leveranciers en andere relaties.

Pas goed op jezelf en je omgeving. Tot mails, tot horens en over een tijdje: tot ziens!

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.