Skip to main content
WinkelwagenClose Cart
Online magazine Ten Cate Grass

Voordelen online magazine

Digitaal gaan met je magazine biedt veel voordelen, maar kies dan wel voor een geavanceerde uitvoering en niet voor een simpele pdf. Hieronder de opsomming van de 10 belangrijkste voordelen van een online magazine ten opzichte van gedrukte media en een (bladerbare) pdf.

Lees meer Bekijk voorbeelden

Duurzaam & meetbaar

Vier punten waarom een online magazine een duurzamere oplossing dan gedrukte tijdschriften of een pdf en beter meetbaar is.

  1. Kostenbesparing: Een online magazine is goedkoper om te produceren en te distribueren dan een gedrukt exemplaar. Er zijn geen druk- en verzendkosten, wat resulteert in een lager budget voor de uitgever en mogelijk lagere prijzen voor de lezers.
  2. Milieuvriendelijk: Online magazines verminderen papiergebruik en daarmee ontbossing en de ecologische voetafdruk. Ze hebben geen fysieke distributie nodig, wat ook de CO2-uitstoot vermindert.
  3. Langere houdbaarheid: In tegenstelling tot gedrukte tijdschriften, die vaak worden weggegooid na het lezen, hebben online magazines een langere houdbaarheid en blijven ze toegankelijk voor lezers.
  4. Analyse van lezersgedrag: Online magazines bieden uitgevers de mogelijkheid om lezersgedrag te analyseren, zoals paginaweergaven, klikken en tijd besteed aan bepaalde artikelen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om content beter af te stemmen op de voorkeuren van de lezers en om gerichte advertenties te plaatsen. Dit kan ook real-time via Google Analytics (of GTM).

Toegankelijk & interactief

Overal waar internet beschikbaar is, kun je de interactieve content tot je nemen. In vijf punten de highlights van een online magazine hierover:

  1. Interactiviteit: Een online magazine biedt de mogelijkheid tot interactieve content, zoals video’s, geluidsfragmenten en animaties. Dit verhoogt de betrokkenheid van de lezer en maakt de content levendiger en aantrekkelijker.
  2. Gemakkelijke toegang: Online magazines zijn altijd en overal toegankelijk via internet, wat zorgt voor een grotere beschikbaarheid en gemak voor de lezers. Ze kunnen op verschillende apparaten worden gelezen, zoals smartphones, tablets en laptops.
  3. Real-time updates: Online magazines kunnen gemakkelijk en snel worden bijgewerkt met nieuwe content of correcties. Dit zorgt ervoor dat lezers altijd de meest recente informatie tot hun beschikking hebben.
  4. Makkelijker delen: Online magazines kunnen gemakkelijk worden gedeeld via sociale media of e-mail, wat kan leiden tot een groter bereik en meer lezers.
  5. Zoekfunctie: In een online magazine kunnen lezers gemakkelijk zoeken naar specifieke informatie, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.

Aanvulling en verdieping

Een online magazine fungeert prima als ‘stand alone’ medium. Maar het is ook een uitstekend alternatief voor (of mooie aanvulling op) een jaarverslag, personeelsblad of jubileummagazine op papier. Met visuele extra’s, maar ook met inhoudelijke verdieping. De hosting kunnen we uiteraard voor je verzorgen.

Aveleijn

Aveleijn is een krachtige en vooruitstrevende organisatie die zorg draagt voor mensen met een beperking. De cliënt staat centraal en iedereen telt mee. Die gedachte stond aan de basis van het bewonerstijdschrift. Bekijk hier het meest recente online magazine.

Lees dit succesverhaal

Graafschap College

Graafschap College lanceert met ‘WERKT!’ een online relatiemagazine dat informeert, inspireert, profileert en verbindt.

Ten Cate Grass

Om medewerkers wereldwijd optimaal te informeren, verbinden en inspireren, koos Ten Cate Grass met ‘Grass Roots’ voor een meertalig online magazine.

Geas Energiewacht

Het online magazine ‘De Woning van Morgen’ dat we verzorgen voor Geas Energiewacht geeft niet alleen veel informatie, maar vooral ook praktische en nuttige tips. Onmisbaar voor wie gaat voor ‘duurzaam’.

Wat wij doen

Doeltreffende contentmarketing

Voor een brede klantenkring verzorgen we (gepersonaliseerde) uitingen. Toffe magazines en gave websites. Bekijk hier met welke marketingmiddelen jij je doelen gaat bereiken.

B2B-magazines

Personeelsbladen

Relatiemagazines

Cliëntentijdschriften

Onboardingmagazines

Brochures en catalogi

Gepersonaliseerd drukwerk (VDP)

Boeken

Jubileumuitgaven

Kookboeken

Jaarverslagen

Websites

Online magazines

Social media en social advertising

E-mailmarketing

Tekstschrijven

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.