Skip to main content
WinkelwagenClose Cart
Boek Fijnproeven in Nederland

Geen blad voor de mond nemen

Een eerlijke mening geven, gewoon zeggen waar het op staat. Dat is waar de uitdrukking ‘geen blad voor de mond nemen’ voor staat. Zeg vrijuit wat je vindt. En ja, dat is niet per se positief, hoewel wij geloven dat als je eerlijk zegt wat je vindt: dat dat eigenlijk altijd positief is. Sterker nog, dat is een ongekende kracht van contentmarketing. Daarom past de naam Geen Blad voor de Mond zo goed bij ons.

Lees meer

De herkomst van de uitdrukking

Over welk ‘blad’ hebben we het precies in de uitdrukking ‘geen blad voor de mond’? Volgens de naslagwerken kan het zowel een blad van een vijgenboom als een blad van papier zijn. Hoe dan ook, in 1726 werd de uitdrukking al gebruikt, want hij staat in het spreekwoordenboek van Carolus Tuinman. Carolus ging er vanuit dat er een vijgenblad werd bedoeld, afgeleid van toneelspelers die vijgenbladeren als ‘masker’ voor hun gezicht gebruiken omdat ze alleen dan (niet herkenbaar / uit eigen naam) alles durfden te zeggen wat bij hun rol hoorde.

Toch gaat er ook een verhaal over een ‘blad’ papier. De gedachte hierachter? Als je opmerkingen opleest van papier (en dus het papier voor je mond houdt), betekent dat dat je van tevoren hebt nagedacht over die woorden en hoe ze overkomen. Dan ben je dus voorzichtiger en diplomatieker. Als je ‘geen blad voor de mond neemt’ ben je dus minder voorzichtig.

Perfecte naam

Welke herkomst je ook beter vindt, één ding is zeker. De naam past in elk geval perfect bij ons. We zijn namelijk gespecialiseerd in magazines, oftewel bladen. En ja die zijn gemaakt van papier én vertellen je een verhaal. En wij? Wij als medewerkers zeggen je ook gewoon waar het op staat als je naar onze mening vraagt.

Uiteraard doen we meer. Voor een brede klantenkring verzorgen we (gepersonaliseerde) uitingen. Of dat nu een uitgebreid jaarverslag, een socialmediacampagne of een gave website is. Voor jouw marketingdoelen zoeken wij de passende oplossing en daarbij nemen wij geen blad voor de mond.

Neem jij ook geen blad voor de mond?

Mensen nodig die je vertellen waar het op staat? Schroom dan zelf ook vooral niet en neem contact met ons op:

053 - 460 90 02 [email protected]

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.