Skip to main content
Auteur Guido Bakema en Broer Scholtens

Alles over windenergie

Het verduurzamen van Nederland moet verder. Naast zonne-energie is windenergie een huidige én toekomstige pijler van een duurzame energievoorziening. In het boek ‘Alles over windenergie’ worden op begrijpelijke manier vragen beantwoord over de plaats van windturbines, over technologieontwikkeling, milieu- en geluidsoverlast.

Koop het boek Alles over windenergie
Windtechnologie wint

Wind geproduceerde elektriciteit

De afgelopen vijfendertig jaar is de windtechnologie geleidelijk aan volwassen geworden. In 1985 stonden er in Nederland slechts enkele windturbines te draaien, met wieken van tien, hooguit vijftien meter. Opschaling heeft zijn werk gedaan. De megawatt-turbines die nu worden gebouwd, hebben bladen van vijftig tot zestig meter en produceren honderd maal zoveel stroom als die ‘oudjes’.

Windparken op land en op zee komen moeizaam van de grond, schrijven windparkontwikkelaar Guido Bakema en wetenschapsjournalist Broer Scholtens in hun boek Alles over windenergie. Voor het eerst brengen zij alle aspecten rond de bouw van windmolens helder en leesbaar bijeen. Van het ontstaan van wind tot de techniek achter die megawatt-turbines, van milieu en regelgeving tot draagvlak en lokale inspraak, over geluid, de bouw- en stroomkosten tot windmolencoöperaties, wind-aandelen en subsidie.

Boek Alles over windenergie

Er zijn meer dan 3.500 exemplaren verkocht en daarmee is het boek bijna uitverkocht.

Onderbouwing voor windmolenparken

Zijn er in jouw gemeente plannen voor het plaatsen van windmolens? Wapen je dan met steekhoudende argumenten om voor- of tegenstander te zijn, dankzij de feiten uit ‘Alles over windenergie’.

Bestel het boek hier

  • Geen typfouten? Op dit e-mailadres ontvang je namelijk de bevestiging van de bestelling.
  • Prijs: € 29,50
  • € 0,00
  • Betalen kan met iDeal of SOFORT banking. Zorg dat je bankpas of betaalapp bij de hand hebt. Klik op ‘Betalen en afronden’ en doorloop de stappen.

We gebruiken cookies om jouw ervaring met deze site te verbeteren.